Comunicate de presa

Cele mai recente comunicate de presa 2012-2013

Liceul Tehnologic «Gheorghe Duca» Constanţa celebrează Ziua Mondială a Toleran��ei

 Astăzi, 15 noiembrie 2012, începând cu ora 14.00, în Centrul de Documentare şi Informare al Liceului Tehnologic „Gheorhe Duca” Constanţa s-a desfăşurat o suită de manifestări cu titlul „Paşi spre toleranţă”, prilejuită de Ziua Mondială a Toleranţei.
Prin diverse activităţi- moment cultural-artistic, teatru forum, dezbatere, decalogul Tolerantei (activitate pe grupe)-peste 50 de elevi ,,au fost provocaţi „să discute şi să conştientizeze importanţa unui comportament asertiv, bazat pe prietenie, întrajutorare, spirit de echipă şi respectarea alterităţii  atât în mediul şcolar cât şi în cadrul comunită��ii din care fac parte.
La aceasta activitate au mai participat :  elevi de la Colegiul Tehnic Energetic, prof. Claudia Spalatelu, elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii, prof. Elena Ghencea  – bibliotecar scolar.
Acţiunea a fost coordonată de prof. documentarist Viorica Mrejeru şi prof. Paul Stefanopol.
„Este un prilej nemaipomenit de a vorbi despre toleran������ă, într-un context social în care semnificaţia acestui cuv��nt pare uşor perimată. Elevii trebuie să înve��e să îşi asume un comportament concesiv, respect��nd în egală măsură normele specifice mediului şcolar şi social, un comportament pe baza căruia pot clădi relaţii interumane valoroase” a afirmat directorul Liceului Tehnologic „Gheorhe Duca” Constanţa, prof. dr.  Elena Gogu.

“Reactoarele nucleare – posibile hazarde antropice”

Ziua Internationala a protestelor impotriva reactoarelor nucleare

12 decembrie 2012

 Astăzi, 12 decembrie 2012, începând cu ora 14.00, în Centrul de Documentare şi Informare al Liceului Tehnologic „Gheorhe Duca” din Constan��a s-a desf����������������������������������urat o serie de activitati cu titlul �������Reactoarele nucleare – posibile hazarde antropice”, prilejuită de Ziua Internationala a protestelor impotriva reactoarelor nucleare.
Prin diverse activităţi- vizionarea unui film documentar despre dezastrul de la Cernobil, discutii si dezbateri cu privire la pericolul nuclear asupra mediului inconjurator si umanitatii, precum si inlocuirea resurselor poluante cu cele nepoluante, elevii clasei a XI-a B au fost provocaţi sa participe activ de catre coordonatorul activitatii, prof. Ancuta Musca.
Obiectivele activitatii au fost: informarea si constientizarea de catre elevi a dezastrelor ce pot fi provocate de accidente nucleare, constientizarea impactului acestor dezastre asupra mediului inconjurator si asupra omului si cultivarea unei atitudini pozitive fata de obtinerea energiei din resurse nepoluante.

 „DREPTURILE MELE = DREPTURILE TALE”

Ziua Internationala a Drepturilor Omului – Educatie pentru cetatenie democratica

10 decembrie 2012

 Luni, 10 decembrie 2012, ora 14.00, la C.D.I. al Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca” s-a desfăşurat activitatea „Drepturile mele = drepturile tale” pentru a marca Ziua Internationala a Drepturilor Omului.
Evenimentul a avut ca principale obiective informarea elevilor despre drepturile si indatoririle lor in societate, constientizarea de catre elevi a drepturilor si indatoririlor lor fata de institutia de invatamant si discutarea impactului cunoasterii drepturilor copilului asupra dezvoltarii personalitatii.
Dintre acţiunile derulate sub coordonarea profesorului psiholog Morcan Anca si a profesorului Musca Ancuta enumerăm discutiile si dezbaterile cu privire la drepturile copilului (dreptul la viata, la un nume, la cultura, la asistenta medicala, la protectie, etc.), prezentarea unui extras din R.O.I. cu privire la drepturile si indatoririle elevilor in cadrul institutiei de invatamant. La aceste activitati au participat elevii clasei a XI-a B.

Liceul Tehnologic “Gh. Duca” Constanţa a adus mulţumiri dascălilor pensionari
12 octombrie 2012

Astăzi, 12 octombrie 2012, la Centrul de Documentare şi Informare al Liceului Tehnologic “Gh. Duca��� Constanţa s-a desfăşurat o acţiune de excepţie, menită să celebreze profesionalismul ��i dăruirea pentru activitatea la catedră a 20 de doamne pensionare.
Acestea au fost invitate de către doamna director Elena Gogu şi dna documentarist prof. Viorica Mrejeru, ��ntr-o atmosferă cu profundă încărc��tură emoţională, să descrie experienţa de-o viaţă în faţa elevilor, satisfacţiile meseriei de dascăl ������i secretul form����rii de caractere puternice.
Cu o înaltă ţinută moral���� şi profesional����, fiecare dintre doamnele invitate a surprins ��n mesajul transmis spiritul omului preocupat să îndrume cu generozitate tinerii, s���������� le insufle acestora responsabilitatea lucrului temeinic făcut, precum şi tăria de caracter.
La finalul activităţii, dna director Elena Gogu a înmânat doamnelor prezente diplome, în semn de mulţumire pentru efortul depus în a construi prestigiul Liceului Tehnologic “Gh. Duca” Constanţa.

 REGISTRUL DE EVIDENTA A CADOURILOR

Declaratii de avere si interese

Liceul Tehnologic "Gh. Duca"

Telefon:

  • 0341 405 806 - secretariat
  • 0241 558 754 - contabilitate

Fax: 0341 405 806

E-mail: liceu.gheorgheduca@yahoo.ro

Adresa cod SIRUES: 99556

Scoala Generala "Marin Sorescu"

Telefon:

  • 0241 581 906 - secretariat
  • 0341 439 638 - coordonator structura

Fax: 0341 439 638

E-mail: sc20cta@yahoo.com

Scoala Gimnaziala Nr. 31

Telefon: 0341 439641

Fax: 0341 439 638

E-mail: sc31gen@yahoo.com

Gradinita cu Program Normal Nr. 31

Telefon:0341 440031

 
 

Pagespeed Optimization by Lighthouse.