comunicat trafic persoane

 
 

 

În data de 20 octombrie 2017, ora 9.00, elevii și profesorii Liceului Tehnologic ”Gheorghe Duca” au participat la activitatea de prevenire și informare desfășurată în cadrul ”Săptămânii prevenirii traficului de persoane”. Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu ANITP, reprezentată de doamna Niculae Mihaela Adelina și 70 de elevi ai claselor VII-XII, coordonați de 14 cadre didactice.

Prin derularea acestei activități s-a urmărit conștientizarea riscului la care sunt supuși adolescenții în cazul unor abuzuri, informarea cu privire la aspectul penal al traficului intern și internațional de persoane, dar și modalitățile de prevenire a acestor fapte.

Elevii au urmărit filme tematice, analizând cazurile reale prezentate, au primit pliante de informare iar implicarea acestora a determinat o dezbatere pe tema drepturilor omului. Aceștia au conștientizat că traficul de persoane reprezintă una dintre cele mai acute manifestări ale criminalității organizate, cu consecințe vizibile pentru victime și efecte secundare majore, dar că există modalități de combatere și de prevenire a acestor acte.

 

 
 

Pagespeed Optimization by Lighthouse.